Ambachtelijke en verfijnde Italiaanse keuken
Een huisgemaakte keuken, tussen traditie en uitzonderlijke creaties
Bij Il Turi onthult de Italiaanse keuken twee gezichten: dat van de grote klassiekers, met zorg gerespecteerd, en dat van onze exclusieve creaties, de signatuurgerechten die je alleen bij ons vindt.
Alles is volledig huisgemaakt, van de verse pasta tot de desserts, om authentieke smaken en een onberispelijke versheid te garanderen.
Elk gerecht wordt à la minute bereid, met nauwgezette aandacht voor elke handeling, elke geur, elk detail. Want bij Il Turi geloven we dat ware elegantie schuilt in de kunst om van elke maaltijd een unieke ervaring te maken, waar traditie en inspiratie elkaar ontmoeten.
Scampi d’Oro – €24
(Gefrituurde scampi’s, Japans paneermeel, mango- & kerriesaus)
Carpaccio di Bresaola – €24
(Carpaccio van Bündnerfleisch,
verse Alba-truffel, Parmezaanschilfers)
Filetti di Pesce – €39
(Noorse kabeljauwhaas, gebakken spinazie, olijfolie, citroen, granaatappel,
geserveerd met een broccolisoufflé)
Tagliata di Manzo Fiorentina – €39
(« Holstein » runderhaas, Toscaanse olijfolie,
geflambeerde rozemarijn, fleur de sel uit de Camargue,
geserveerd met ovengebakken aardappelen)
Osso Buco alla Milanese – €33
(De traditionele kalfsschenkel met merg,
geserveerd met tagliatelle en tomatensaus)
– Bereiding in de zaal – Uw verse pasta gedraaid in het Parmezaanwiel
Tagliatelle al Tartufo – €34
(Verse tagliatelle met herfsttruffel uit Alba)
Tagliatelle Crudo – €31
(Verse tagliatelle met Parmaham “San Daniele”)
Tagliatelle ai Funghi – €28
(Verse tagliatelle met oesterzwammen)
Antipasti Tradizionali Italiani – €29
Gul voor 1 persoon – perfect om met 2 te delen
(Assortiment van kleine, huisgemaakte traditionele Italiaanse gerechten)
(bijv. Polpette, Melanzana alla Parmigiana, Frittata di Broccoli, Capocollo…)
5–6 verschillende gerechtjes
Vitello Tonnato – €22
Dunne plakjes kalfsvlees met een saus van tonijn en kappertjes
Fregola Nera Sarda – €22
Kleine zwarte verse pastaparels uit Sardinië
afgewerkt met scampitartaar, op smaak gebracht met munt & limoen
Carpaccio Harry’s Bar van Venetië – €26
(Aubrac-rund — verkozen tot de beste carpaccio ter wereld)
Crochette di Parmigiani – €17
(Duo van Parmezaankroketjes)
Scampi aglio & olio – €19
(Scampi met knoflook & Toscaanse olijfolie)
I veri spaghetti alla carbonara – €25
het echte recept, met guanciale, Pecorino Romano & Parmezaan
Spaghetti alla puttanesca – €21
tomatensaus met kappertjes, olijven & ansjovis gesmolten in olijfolie
Linguini al vongole – €27
fijne pasta, gedegradeerd met witte wijn, knoflook & venusschelpen
Panzotti alla vaccinara – €26
grote ravioli gevuld met ossenstaart,
6 uur gestoofd met verse groenten
Lasagna alla calabrese – €21
gratin van aubergine, courgette & paprika, in lagen met Parmezaan
Tagliatelle al ragu di bologna – €21
Bolognesesaus met 4 soorten vlees (rund, varken, kalf en saucijzenvlees)
Al onze koteletten worden geserveerd met groenten – frieten of pasta
Milanees – €23
(De authentieke gepaneerde Milanese-kotelet)
Parmigiana – €26
(Tomaat, aubergine en gegratineerde buffelmozzarella)
Turi – €28
(Gepaneerde kotelet met tomatenroom, Parmahamsnippers, Gorgonzola en gegratineerde buffelmozzarella)
Saltimbocca – €27
(Witte wijn uit Abruzzo, salie en Parmaham)
Lombarda – €26
(Toscaanse olijfolie, witte wijn en citroen)
Dame Blanche Classica – €10,00
(Bolletjes vanille-ijs, slagroom en warme Callebaut-chocoladesaus)
Tiramisu Classica – €10,00
(Mascarpone, lange vingers, Amaretto & cacao)
Trio Gourmand – €12,00
(Trio van desserts: Panna Cotta, Crème Brûlée en chocolademousse)
Tradizionale Zabaione – €13,50
(Een lichte mousse van Marsala, witte wijn & eidooiers)
Misto di Formaggi – €13,50
(Kaasassortiment: Taleggio, Gorgonzola & Pecorino Romano)
Tartufo Affogato – €13,00
(Bol cacao-ijs met een vanillehart, overgoten met espresso)